søndag 6. mai 2012

Svensk kladdkaka

Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra. En dröm för alla chokladälskare.
Når man bor så nærme svenskegrensa som vi gjør, så må man få lov til å låne litt av det gode som nabolandet har å tilby...og det er blandt annet kladdkaka!



Jeg synes det er fantastisk at de kaller oppskrift for recept -høres nesten ut som sjokoladekake på resept! 



200 gram kokesjokolade
200 gram smør
4 egg
200 gram sukker
2,5 dl hvetemel 
(bær, melis og is)

Smør og sjokolade smeltes sammen i vannbad. Sukker og egg piskes hvitt, deretter tilsetter du mel og til slutt den smeltede røra av smør og sjokolade. Bland godt. Hell i en middels stor paiform eller kakeform. Stek kaken i ca.15 min på 180 grader.

Pynt gjerne med bær og melis. Serveres ganske raskt...for nå er den kladdete utenpå og med rennene sjokolade inni. Veldig godt men vaniljeis som tilbehør. Mhmmmm!  


Du kan også fryse den rett etter steking og ta den opp like før servering. Det er også veldig godt.