fredag 11. mai 2012

Pavlova med bær


Visste du at denne australske kaken er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova? 

Pavlova kan lages i mange ulike varianter. 

Til 17. mai eller en deilig sommerdag er denne bærvarianten min favoritt. 













Bunn:
4 eggehviter
1/2 ts bakepulver
3 dl sukker

Topping:

2 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem
1 kurv blåbær
1 kurv jordbær
litt hvit sjokolade (hvis ønskelig)

Stivpisk eggehvitene. Og da mener jeg STIVPISK! Bland bakepulver og sukker og fortsett og piske mens sukkert tilsettes litt etter litt. Fortsett og pisk til sukkeret danner stive topper. Lag en runding av marengsen på bakepapir (du kan også lage to mindre rundinger og lage to lag på kaken). Ha gjerne siste rest i en sprøyte og dander kanten pen. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °c i 10 min. Senk deretter temperaturen til 100 °c og stek videre i ca 2 timer.

Smør et lag vaniljekrem på kaken, deretter krem og til slutt strør du sommerbær på toppen.
Kaken på bildet fikk i tillegg litt hvit sjokolade på toppen.