onsdag 7. mars 2012

Banankake


MANNENS FAVORITTBURSDAGSKAKE
I dag har mannen i huset bursdag. Jeg var nødt til å videreføre svigermors tradisjon med banankake som den årlige bursdagskaka. Det blir gjort hvert år, og i år er det 20. året som bakingen har vært mitt ansvar!

Trykk på les mer/oppskrift for å lese hvor enkel den er å lage.
















3 egg
1 dl sukker
2 ss kakao
5 ss hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
3 dl fløte + 3 ss sukker
1-2 bananer
50 gram hakket mørk sjokolade eller melkesjokolade

Skru ovenen på 250 grader. Dekk en plate med bakepapir. Visp 3 egg og 1 dl sukker til tykk eggedosis. Sikt 2 ss kakao, 5 ss hvetemel, 1ss potetmel og 1 ts bakepulver i røren. Rør forsiktig. Stryk røren utover bakepapiret. Stek kaken midt i ovnen i 5 minutter. Dette går fort, så ikke glem deg bort!

Ta kaken ut av ovnen og dryss litt sukker på kaken. Avkjøl den og legg den på et annen bakepapir. Trekk av det gamle papiret. Pisk fløten + 3 ss sukker til krem. Smør på pisket krem 2/3 kremen. Kutt opp bananen i biter.  Ha på bananbitene oppå kremen.
Rull kaken sammen og smør på den siste rest av kremen. Strø på hakket sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar